Planet Suites ski chalets facing Mzaar ski slopes Download SKILEB.com App on iPhone and Android
All inclusive ski
holidays to Lebanon
since 1997
info[at]skileb.com
Sign in Welcome!    My Booking

Home > Lebanon > ΣΚΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ


Κάθε επισκέπτης του Λιβάνου έχει ακούσει ότι αυτή είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου κάποιος μπορεί να κάνει σκι στο χιόνι το πρωί, και να κολυμπήσει στα νερά της Μεσογείου το απόγευμα. Αυτό οφείλεται στο μέτριο κλίμα, και στο γεγονός ότι τα Λιβανέζικα βουνά αναδύονται πάνω από μια πολύ στενή ακτή. Ακόμη και τα ψηλότερα θέρετρα είναι πολύ κοντά από την ακτή, τα οποία κατά τη διάρκεια μιας ξάστερης μέρας προσφέρουν συναρπαστική θέα.

Το να κάνει κάποιος σκι στο Λίβανο έγινε ευρέως γνωστό και δημοφιλές στη δεκαετία του '30 και οι πρώτοι ανελκυστήρες σκι εγκαταστάθηκαν στη δεκαετία του '50 στο θέρετρο των Κέδρων.

Σήμερα ο Λίβανος έχει έξι θέρετρα σκι με καλλωπισμένες κλίσεις, φροντιστές για τους σκιέρ και snowboarders για όλα τα επίπεδα. Πέρα από τις περιοχές για σκι, σας αναμένουν χιλιόμετρα ανώμαλων μονοπατιών για σκι και ίχνη snowshoeing που περιμένουν να εξερευνηθούν. Ο Λίβανος έχει κάτι για τον καθέναν. Κάθε θέρετρο για σκι έχει μια διαφορετική γεύση, εντούτοις, ο Faraya Mzaar με την παγκοσμίας ποιότητάς του υποδομή και οι Κέδροι με τη γοητευτική ατμόσφαιρά του, αποσπούν το μεγαλύτερη μέρος της προσοχής.

Το θέρετρο Mzaar Faraya έχει 42 κλίσεις και 80 χιλιόμετρα διαδρομών σκι, και βρίσκεται μια ώρα μακριά από τη Βηρυτό. Η εποχή για σκι στο Λίβανο είναι διαρκεί σε μήκος παρόμοια με αυτήν των Άλπεων. Διαρκεί για μία περίοδο 4 μηνών, από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τις αρχές Απριλίου. Σκιέρς, snowboarders, και snowmobiles κάνουν κρατήσεις για αυτό το θέρετρο από όλα τα μέρη του κόσμου. Αρχίζοντας από τα 1850m, μπορείτε να φθάσετε στην κορυφή των 2465m του Mzaar και να απολαύσετε τη συναρπαστική θέα πέρα από τη ζωηρόχρωμη κοιλάδα Bekaa, το βουνό του Hermon του Αντι-Λιβάνου και άλλων κορυφών όπως τη Laqlouq και τη κορυφή των Κέδρων. Οι παράκτιες πόλεις, ακόμη και η Βηρυτός η πρωτεύουσα, φαίνονται κατά τη διάρκεια μιας καλής μέρας. Εκείνοι που θέλουν ένα διάλειμμα από το σκι μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και εξορμήσεων που προτείνονται από το SKILEB.com.

Εάν είστε ειδικός στο να κάνετε σκι θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο ημέρες για να κάνετε σκι στο καλύτερο θέρετρο, το Faraya Mzaar, και να βρείτε νέες διαδρομές. Μια άλλη επιλογή εάν ψάχνετε για προκλήσεις, είναι να μισθώσετε ένα οδηγό από το σχολείο-σκι για να σας δείξει άλλες συναρπαστικές περιοχές. Το θέρετρο είναι επίσης ιδανικό για τους αρχαρίους, δεδομένου ότι οι χαμηλότερες κλίσεις είναι πολλές και όχι απότομες.

Το θέρετρο Κέδρων βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, δύο ώρες από τη Βηρυτό. Τοποθετημένο σε υψόμετρο 2000m, η εποχή για σκι στο θέρετρο των Κέδρων είναι ελαφρώς μακρύτερη από άλλα θέρετρα, αρχίζοντας μερικές φορές από τις αρχές του Νοεμβρίου και συχνά διαρκή μέχρι τα τέλη Απριλίου. Το θέρετρο είναι όμορφο και οι ανελκυστήρες βρίσκονται σε μια τεράστια λεκάνη, με διάφορα νέα chairlifts που πρόκειται να προστεθούν το 2006. Από την κορυφή του βουνού, τα off-piste σκι δίνουν φοβερές συγκινήσεις. Για τους αρχαρίους, οι Κέδροι είναι παράδεισος, μια και προσφέρουν ανελκυστήρες snow-wire με ομαλές κλίσεις. Μια εναλλακτική πρόταση είναι το σκι σε ανώμαλο έδαφος που κυρίως λόγω των γοητευτικών περιχώρων και της φύσης γίνεται συναρπαστικό. Τα ταξίδια snowmobile είναι επίσης ευρέως διαδεδομένα στο θέρετρο.

Κρατήσεις Online

Χάρη στο διαδίκτυο, to Skiing in Lebanon φθάνει σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας μας www.skileb.com που πρωτοεμφανίστηκε το 1997.

Η πύλη έχει γίνει η απευθείας σύνδεση για όλες τις κρατήσεις διακοπών σκι στο Λίβανο, και για άτομα και για ομάδες. Δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει τις πρώτης κλάσεως πλαγιές του Λιβάνου σε μια φιλική και μοναδική ατμόσφαιρα. Παρέχει όλες τις πληροφορίες για όλα τα θέρετρα σκι, με άρθρα, ειδήσεις για σκι, ζωντανές webcams, απευθείας συνδέσεις με διαγωνισμούς, e-ενημερωτικά δελτία, και ανταγωνιστικά πακέτα. Η κράτηση των διακοπών σκι σας δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη. Χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία φτιάξτε το δικό σας ταξίδι, και σε ακριβώς 3 βήματα, μπορείτε:

- να επιλέξτε τη διαμονή σας,
- να επιλέξτε όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες που απαιτούνται όπως: τις μεταφορές σας από και πρός τον αερολιμένα, τα εισιτήρια ανελκυστήρων, την ενοικίαση εξοπλισμού σκι, τα μαθήματα σκι, την ασφάλεια διακοπών, και τελικά,
- να επιβεβαιώστε την κράτησή σας και να πληρώσετε on-line.

Οι σύμβουλοι ταξιδιού μας θα είναι ευτυχείς να βοηθήσουν, να σιγουρευτούν και να φροντίσουν για όλες τις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο [email protected] ή απλά να καλέσετε στο + 961.3.236623.

Σκι και αξιοθέατα στο Λίβανο

Έκτός από την παροχή των δραστηριοτήτων σκι, το SKILEB.com θα σύστηνε και μερικές άλλες εξορμήσεις: αφού κάνετε σκι γιατί να μη δείτε και το Λίβανο επίσης; Η χώρα έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τις ιστορικές περιοχές, τις φυσικές ομορφιές και τα τουριστικά αξιοθέατα. Οι διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες μπορούν να παρασχεθούν ως ψυχαγωγία μετά το σκι, ή μπορείτε να επιλέξετε εξορμήσεις μιας πλήρης ημέρας σε περίπτωση κακοκαιρίας ή κατά τη διάρκεια της προαιρετικής παραμονής σας στη Βηρυτό. Μετά την επιβεβαίωση της κράτησή σας, θα σας προτείνουμε μερικές προαιρετικές εξορμήσεις από το ξενοδοχείο σας στο θέρετρο.

Το SKILEB.com είναι τμήμα της Grey Matter SARL αντιπροσωπείας και είναι εξειδικευμένο στον τουρισμό βουνών.

Επισκεφτείτε τον εταιρικό ιστοχώρο μας www.greymatterX.com