Planet Suites ski chalets facing Mzaar ski slopes Download SKILEB.com App on iPhone and Android
All inclusive ski
holidays to Lebanon
since 1997
info[at]skileb.com
Sign in Welcome!    My Booking

Home > Lebanon > Skidåkning i Libanon


Alla som besöker Libanon får höra att det är det enda landet i världen där man kan åka skidor på morgonen och bada i Medelhavet på eftermiddagen! Detta är möjligt, tack vare ett milt klimat och en bergskedja som stiger upp brant över den smala kustremsan. Även den högst belägna skidorten ligger bara en kort bilfärd från kusten och erbjuder, en klar dag, en enastående utsikt.

Skidåkning i Libanon blev populärt redan på 1930-talet och de första skidliftarna installerades 1950 i skidorten Cedars.

I dag har Libanon sex skidsystem med pistade backar, som tillgodoser slalomåkare och snowboard entusiaster på alla nivåer.

Bortom skidsystemen finns ytterligare kilometervis av längdåkningsspår och snöskoterstigar att upptäcka. Libanon erbjuder något för alla. Varje skidsystem har sin egen stil, men det är Faraya Mzaar med sin världsklassiga infrastruktur och Cedars med sin charmiga atmosfär som är mest välkända.

Faraya Mzaar, bytt namn till Mzaar Kfardebian, har 42 backar och sammanlagt 80 km är pistat. Skidorten ligger ungefär en timmes bilresa från Beirut och den internationella flygplatsen. Skidsäsongen överensstämmer väl med den i alperna och sträcker sig över fyra månader, från mitten av december till tidig april. Entusiastiska slalomåkare, snowboardsåkare, skoterförare och längdskidåkare från hela världen bokar gärna sin skidsemester här. I Faraya-Mzaar börjar man skidåkningen på 1850 meter över havet, för att sedan nå Mzaars topp på 2465 meter. Väl uppe kan man njuta av den enastående utsikten över den färgglada Bekaadalen, Mount Hermon och andra bergstoppar. Kuststäderna och även Beirut, huvudstaden, kan ses en klar dag. Den som vill vila sig från skidåkningen kan njuta av ett stort utbud av after-ski aktiviteter och utflykter som SKILEB.com anordnar.

I Faraya Mzaar behöver den erfarne skidåkaren åtminstone två dagar för att utforska systemet i sin helhet och för att hitta orörda pister. Ett alternativ, för en mer utmanande dag, är att hyra en guide från en skidskola som kan visa nya spännande områden.

Mindre erfarna skidåkare kommer också att trivas här. Faraya-Mzaar är även en utmärkt skidort för nybörjare, eftersom de lägre backarna är både breda och snälla.

Skidorten Cedars ligger i norra Libanon, ungefär två timmars bilresa från Beirut och flygplatsen.

Skidsystemet ligger på en höjd av 2000 meter över havet och har en något längre säsong än andra skidorter. Ibland börjar skidsäsongen så tidigt som i november och varar ända till slutet av april. Skidorten är vacker och liftsystemet ligger i en bergsgryta med flertalet nya stolsliftar som installeras till skidsäsongen 2006. Från toppen av berget förekommer ofta både offpist skidåkning och störtlopp. För nybörjaren är Cedars ett paradis som erbjuder flera släpliftar i snälla backar. Ett annat förslag är att åka längdskidor eftersom Cedars vackra natur är utan konkurrens i regionen. Att köra snöskoter är också ett vanligt nöje.

Boka

Tack vare Internet och vår hemsida www.skileb.com (som öppnade 1997) når nu skidåkningen i Libanon ut till hela världen.

Portalen har gjort det möjligt att boka direkt, både för individuella resor och gruppresor. Den skapades för att tillkänna ge Libanons skidorter som första klassens skidåkning i en vänlig och unik atmosfär. Portalen ger information om samtliga skidorter, läsvärda artiklar, skidnyheter, webbkamera, on-line konserter, e-nyhetsblad och de mest fördelaktiga paketerbjudandet.

Att boka din skidsemester har aldrig varit så enkelt. Du bokar i tre steg:

- Välj hur du vill bo.
- Välj vilken extra service du vill ha. Till exempel, transport till och från flygplatsen, liftkort, skiduthyrning, reseförsäkring mm och du får ett pris omedelbart.
- Slutligen, bekräfta din bokning och betala över nätet.

Våra resekonsulter hjälper dig att tillgodose dina behov. Du kan också sända oss ett mail på [email protected] eller helt enkelt ring oss på +961.3.236623.

Vi talar engelska, franska eller arabiska.

Ta snabblån från Snabbalan.com och åk skidor och besök Libanon

Förutom skidåkning, kan SKILEB.com också rekommendera och ordna andra utflykter. Varför inte kombinera skidåkningen med att lära känna Libanon? Landet har mycket att erbjuda i form av historiska platser, natur upplevelser och turistattraktioner.

Olika avkopplande och kulturella aktiviteter kan erbjudas efter skidåkningen. Du kan välja en dagsutflykt om vädret är dåligt för skidåkning eller om du så önskar kan vi ordna en heldag i Beirut.

Efter det att du har bekräftat din bokning, kan vi föreslå några valfria utflykter som utgår från ditt hotell i skidorten.

SKILEB.com ingår i Grey Matter SARL gruppen, och specialiserar sig på ”mountain” turism. Besök vår hemsida www.greymatterX.com om du vill veta mer.