Planet Suites ski chalets facing Mzaar ski slopes Download SKILEB.com App on iPhone and Android
All inclusive ski
holidays to Lebanon
since 1997
info[at]skileb.com
Sign in Welcome!    My Booking

Home > Lebanon > Sízés LibanonbanTalán már Ön is hallott arról, hogy Libanon a világ egyetlen olyan országa, ahol a délelőtti sízés után délután úszhat egyet a Földközi-tengerben. A különleges klímának és a libanoni hegyek varázslatos elhelyezkedésének köszönhető mindez. Még a legmagasabb sícentrumok is rövid autózással elérhetőek a tengerpartról, tiszta időben fentről gyönyörködhet a lélegzetelállító panorámában. Mindez a Budapest – Bejrút közvetlen repüljáratok segítségével elérhető távolságban és elérhető áron.

Már a 30-as évek óta népszerű sport a sízés Libanonban. Az első felvonót az 1950-es években építették a Cedars hegyen. Ma már hat modern síközpont üzemel az országban, változatos terepet biztosítva síelőknek és snowboardosoknak. A sífutókat több kilométeres előkészített pályák várják, de aki hótalpakkal vagy motoros szánnal akarja felfedezni a vidéket, az is megtalálja számításait. Faraya a világszínvonalú infrasturktúrájával, Cedars pedig elragadó hangulatával várja a külföldi sízőket.

Faraya Mzaar: 42 pálya, összesen 80 kilométeres csúszási lehetőség, mindössze 1 órás autóútra Bejrút repülőterétől. Ugyanolyan hosszú a szezon mint az Alpokban, december közepétől áprilisig várják a látogatókat az 1850 és 2465 méter között elterülő pályák. A sízőket és snowboardosokat modern liftek szolgálják ki, a pályákat ratrakok kezelik, az off-piste lehetőség szinte határtalan. Libanonban nem ismerik a hóhiány fogalmát! A Mzaar hegycsúcsról a tengerparti városokat, de még Bejrútot is látni lehet tiszta időben. Fehér hegycsúcsok, a háttérben pedig a kék tenger, ezt érdemes megnézni!

Farayában még a profi sízőknek is legalább 2 napra lesz szükségük ahhoz, hogy kipróbálják az összes pályát. Akik még nagyobb kihívásra vágynak, számtalan olyan biztonságos helyet találnak, ahol tesztelhetik mélyhósízési tudományukat. A haladók is jól szórakoznak majd, sőt a kezdőket is várják a széles gyakorlópályák.

The Cedars
: Libanon északi részén, Bejrúttól 2 órára fekszik. Minden pálya 2000 méter felett terül el, így itt valamivel hosszabb a szezon, mint a többi sícentrumban. A cédrusfák között síelhet, változatos pályákon, új ülőliftek segítségével. A profikat végtelen szűzhavas lejtők várják a kijelölt pályák mellett, a kezdők pedig a speciálisan számukra kialakított húzólifteket használhatják. Felejthetetlen élményt nyújt a sífutás a csodás természetben, vagy ha a nagyobb sebességet kedveli, fedezze fel egy motoros szán nyergében a környéket!

Online foglalás

Az internet segítségével ma már a világ szinte minden országából vonzza a síelőket Libanon. A skileb.com oldal segítségével az 1997-es indulás óta sok ezer ember szervezte meg könnyedén a felejthetetlen síszabadságát.

A foglalás könnyebb, mint gondolná, mindössze 3 egyszerű lépésre van szüksége:
-válassza ki azt a hotelt vagy apartmant (chalet), ahol megszállna
- válasszon az extra szolgáltatások közül, úgy mint a reptéri fuvar (oda-vissza), autóbérlés, síbérlet, kölcsönzés, oktatás, biztosítás, stb.
- és végül adja meg az adatait, és fizessen egyszerűen, az interneten keresztül

Magyarul beszélő munkatársunk szívesen áll rendelkezésére, ha esetleg további kérdése lenne. Kérje speciális, magyar utasoknak szóló ajánlatunkat a [email protected] címen vagy a +961-3-236623-as telefonszámon!

Libanon: több mint sí!

A sízésen túl felejthetetlen élményekben lehet része Libanonban. A skileb.com/hungary segít az extra programok megszervezésében is. Libanon kulturális és természeti látnivalóinak listája szinte végtelen. Miért ne töltene egy napot Bejrútban, esetleg egy délutánt a pálmafák árnyékában lent a tengerparton vagy néhány órát az ókori romok között sétálva? Libanonban nincs rossz idő, csak rosszul megválasztott program… Libanon, több mint sí!

A SKILEB.com-ot a hegyi turizmusra specializálódott Grey Matter SARL ügynökség üzemelteti. Ha többet szeretne megtudni rólunk, hívjon, írjon, vagy nézze meg a www.greymatterX.com oldalt!